En robotdammsugare rymmer från hotellet där den städar och är försvunnen en hel dag: dess märkliga äventyr

av Titti Carlberg

28 Januari 2022

En robotdammsugare rymmer från hotellet där den städar och är försvunnen en hel dag: dess märkliga äventyr
Advertisement

Vem har aldrig känt ett oemotståndligt behov av att slappna av  och fly från de tröttsamma dagliga rytmerna? Vi har nog alla varit med om det någon gång och när det ögonblicket kommer, det enda du kan göra är att ta hand om dig själv och ladda om batterierna. Men gäller det även för...en robot?

Naturligtvis så skämtar vi, även om det, att döma av det märkliga avsnittet som vi ska berätta om, verkar som att till och med den sympatiske robotdammsugaren, huvudaktören, ville andas frisk luft ett tag, kanske den var "trött" på att alltid arbeta på samma plats och alltid städa samma miljöer. För detta, bokstavligen talat, "rymde" den från det engelska hotellet där den utförde sina uppgifter och bestämde sig - så att säga! - för att ta en rundtur i staden. Försvunnen i ett dygn hittades den senare under en häck. Detta är vad som hände.

via Daily Mail

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Scenen är en av de där som är minnesvärda, En öppen dörr, ingen som övervakade och robotdammsugaren som alltid snurrade i samma miljöer innanför väggarna på hotell Travelodgei Cambridge, gav sig ut på ett äventyr.

Lokalvårdarna på hotellet, som inte längre såg robotdammsugaren, insåg omedelbart att något var fel. Så när de väl hade insett att roboten hade lyckats ta sig ut började de leta efter den

I ett inlägg på Reddit berättade hotellets biträdande direktör vad som hade hänt, inte utan en antydan till ironi. "Idag använde vi en av våra robotdammsugare och den rymde ut i friheten", skrev han och tillade att Travelodge bjuder på en öl till den som förde tillbaka roboton i gott skick.

Advertisement
Shocknawe-21/reddit - Not the actual photo

Shocknawe-21/reddit - Not the actual photo

Det säger sig nästan självt att episoden genast väckte många roade reaktioner på det sociala nätverket. Det fanns faktiskt ingen brist på webbanvändare som skämtade om denna historia, som att definiera som ovanlig och lustig är en underdrift. "Den borde inte ha tagit den risken för den kan inte försvara sig mot angripare", var det en som skrev.

Föreställ dig att du går nerför gatan och plötsligt ser du en sådan "flykting" komma emot dig. En paradoxal och komisk scen, eller hur?

Det var ingen som lyckades spåra den trots att de försökte i flera timmar, tills roboten plötsligt dök upp. Efter att ha spenderat en hel dag utomhus hittades dammsugaren under en häck, precis när hotellpersonalen var säkra på att de aldrig skulle få se den igen. Nu, enligt rapporter från Cambridge-hotellet, "är den på tryggt förvar med resten av sin familj robotdammsugare". 

Ett riktigt äventyr alltså som tack och lov slutade på bästa sätt!

 

Advertisement