Den här ankan springer New York City Marathon och blir webbens obestridda mästare - Curioctopus.se
x
Den här ankan springer New York City…
Lata på jobbet: 19 personer som har gjort sina uppgifter med katastrofala resultat Kasta inte äggskalen: de är användbara för att lösa dessa 3 problem i köket

Den här ankan springer New York City Marathon och blir webbens obestridda mästare

28 November 2021 • Av Titti Carlberg
1.550
Advertisement

New York City Marathon är ett årligt lopp som går genom stadens fem stora stadsdelar. Det är årets mest efterlängtade evenemang och det mest besökta maratonloppet i världen. Det första ägde rum redan 1970 och det senaste som gick av stapeln den 7 november 2021, hade en anka som den obestridda vinnaren på webben - kallad Wrinkle the Duck - som med en lustig stil springer bredvid de som springer för passion, de som springer för att tävla och de som springer bara för att uppleva en ny upplevelse.


Den bedårande ankan sprang inte bara maraton, utan bar dessutom skor som var skräddarsydda just för evenemanget. Vi vet inte vad hennes rekordtid blev, hennes medelhastighet eller vid vilken tidpunkt hon startade. Men vi vet dock att hon har fått miljontals fans. Videon, med den snabbt springande ankan, som publicerades på TikTok blev snabbt viral och nådde 5 miljoner visningar på bara 3 dagar, den lades sedan upp på YouTube där ägaren sade några ord om sin trogna vän.

"Wrinkle är mycket mer än en vacker Pekinganka, hon är ett vuxet människobarn och vuxen. Hon är snabb, hon är snabbheten". TikTok- och Youtube-användare lämnade massor av kommentarer, och alla var överens om att den obestridda maratonmästarinnan var den underbara Wrinkle, som beskrivs som sympatisk, legendarisk och överraskande.

Advertisement

En användare skrev: "Jag förstår om det här låter dumt, men jag har varit väldigt deprimerad på slutet, och att se den här lilla fröken springa runt fick mig faktiskt att le.". Till mångas förvåning kom det en kommentar från Adidas: "Skicka allt det nödvändiga till vårt designteam för att få en ny kollektion ankskor". Kort sagt, nu undrar vi om, ankan som - med ett lustigt men stolt uttryck - sprang New York Marathon, kommer att ställa upp på fler maraton de närmaste åren eller om hon kommer att begränsa sig till att vara en deltagare i publiken. Säkert kommer Wrinkles berömmelse inte att sluta där: vi är ganska säkra på att hon kommer att bli en riltig stjärna på nätet.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack