Bruden har på sig 60 kg guld på sitt bröllop: mannen måste hjälpa henne att röra på sig

av Titti Carlberg

21 Oktober 2021

Bruden har på sig 60 kg guld på sitt bröllop: mannen måste hjälpa henne att röra på sig
Advertisement

Vid sidan av dem som väljer, för sitt bröllop, enkla och inte alltför överdådiga ceremonier, kanske för att inte spendera för mycket pengar och för att inte bli överrumplade av för mycket pompa och ståt, så finns det också de, som denna man som vi ska berätta om här, som har bestämt att orden "för mycket" inte existerar i dessa sammanhang.

Anledningen? Som "hemgift" till sin brud inför deras bröllop, skänkte han henne 60 kilo guld som hon skulle bära på deras bröllop. Ett perfekt sätt, enligt honom, inte bara för att synliggöra hans höga sociala status, utan också för att hålla olycka och eventuell negativitet borta från deras förhållande. Resultatet av denna otroliga överflöd var dock lite mer problematisk än väntat...

via Timesnownews

Detta märkliga och ståtliga bröllop ägde rum i Kina, i Hubei-provinsen. Fotona av bruden, bokstavligt talat täckt med det guld som hennes make hade skänkt henne blev snabbt virala, inte bara på grund av den enorma mängd smycken hon hade på sig, utan också för att hon, tyngd av halsband och armband, hade vissa svårigheter att utföra de mest grundläggande rörelserna.

Har du någon aning om vad det innebär att ha på sig 60 kilo guld? Många av er kommer nog att svara nej. Denna unga kinesiska tjej har dock upplevt detta, tack vare sin nyblivna man, som är född i en rik familj. Hans gåva innehöll faktiskt så många som 60 stycken halsband som vägde ett kilo var, samt två mycket tunga armband, också mycket gyllene.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Det är inte speciellt svårt att föreställa sig de praktiska svårigheterna som den "stackars" bruden stötte på under den stora dagen. På grund av den enorma tyngden av sina smycken kunde hon knappt röra sig, och på grund av bröllopsklänningen och brudbuketten i händerna, för att resa sig, sätta sig och till och med att gå, var hennes man tvungen att ingripa för att stödja henne.

Det är inte ovanligt att ur kulturell synvinkel att guld i så stora mängder anses vara en symbol för tur, som ett slags skydd och amulett för att hålla onda andar och otur borta. Valet av brudgummen dikterades därför inte bara av pompa och ståt för att visa upp sin rikedom, utan också av skäl av traditionell karaktär. I praktiken tillbringade dock den kinesiska bruden verkligen inte en enkel dag. Enligt rapporter från lokala medier skulle gästerna ha känt medlidande med henne och erbjudit henne flera gånger deras hjälp, tyngd som hon var av alla dessa smycken.

Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Den unga kvinnan skulle dock ha motstått med mod och medvetenhet om vikten av det hon gjorde och under tiden blivit en sann kändis på sociala medier. Vad tycker du om detta?

Advertisement