Hon beställer hem mat men upptäcker att grannarna snodde leveransen från henne

av Titti Carlberg

09 Oktober 2021

Hon beställer hem mat men upptäcker att grannarna snodde leveransen från henne
Advertisement

I grannskapet är ofta relationerna med de andra som bor där spända: det finns de som har turen att leva nära både ärliga och trevliga människor och de som - istället - kontinuerligt argumenterar med sina grannar för små incidenter eller stora missförstånd. En kvinna har berättat om sin tråkiga upplevelse på internet: hon trodde att hon kunde lita på sina grannar, och ändå, tack vare en händelse, insåg hon att hon hade fel.

via mumsnet

Ross Sneddon Unsplash

Ross Sneddon Unsplash

Kvinnan som var rasande och upprörd på samma gång berättar hela historien: "För två dagar sedan beställde jag från det lokala takeaway-stället genom Deliveroo. De ringde efter en stund och sa att beställningen hade levererats, och jag tittar ut genom fönstret och ser leveranskillen hoppa in i sin bil. Jag sprang ut för att stoppa honom men det var försent. Jag ringde till Takeaway-stället och de bekräftade att leveransen hade genomförts, men förmodligen till fel hus eftersom jag inte hade fått maten. Restaurangen återbetalade mig, men ärligt talat har jag väldigt svårt att förstå mina grannars ouppfostrade beteende. Det finns bara 6 hus här som kunde ha tagit emot min mat, och 4 av dem skulle aldrig ha gjort en sådan sak, det vet jag med säkerhet. Jag gick ut för att slänga lite sopor och såg grannens barn ute i deras trädgård äta pizza från en pizzakartong som kommer från det ställe jag beställde min pizza". 

Advertisement
Priscilla Du Preez Unsplash

Priscilla Du Preez Unsplash

Kvinnan fortsätter sin berättelse och avslöjar sina misstankar: rapporterna med de andra grannarna är förhållandevis bra, de tar ofta hand om posten och annat för varandra. Det flyttade dock in en ny familj för drygt sex månader sen, och hon är övertygad att det var de som tog emot och åt - oärligt - deras mat. "Min man övertygade mig om att inte gå till dem eftersom jag helt säkert skulle börja gräla med dem, jag klagade på deras hund häromdagen, den skäller oavbrutet,  och då fick jag ta emot många förolämpningar av dem. Nu vill jag veta om något liknande har hänt någon annan. I så fall, hur hanterade du det?" Kvinnan har inga tvivel, grannfamiljen gjorde inget misstag på grund av förvirring, de valde medvetet att ta emot maten istället för att agera med respekt för andra.

Det saknas inte svar från internetanvändarna, som ansåg att grannens beteende var felaktigt och oförskämt. Det finns också de som har rekommenderat henne att beställa hem mat med betalning vid leveransen och lämna grannens gatuadress, sedan finns det de som har föreslagit att hon - trots att det bara var mat - ska polisanmäla grannen för stöld. Vad skulle du ha gjort i hennes ställe? Skulle du ignorera det eller skulle du hitta ett sätt att få rättvisa?

Advertisement