x
Kungligt och charmigt: detta slott med…
Smygförpackning: 15 personer som kände sig förrådda av maten de köpte

Kungligt och charmigt: detta slott med 41 rum är till salu för under $100 000

30 Juli 2021 • Av Titti Carlberg
4.320
Advertisement

Vad betyder det att bo i ett slott? Förmodligen är det något vi bara kan drömma om. Förvisso har vi alla sett den fantastiska inredningen och höga tak som är värd för filmscener, vissa har besökt några slott som är turistattraktioner och öppna för allmänheten, men hur många av oss har turen att vakna på morgonen i ett högt torn eller gå flera kilometer för att ta sig till köket från sovrummet? Om du också tror att ett slott kostar en förmögenhet, får du lov att ändra dig: ett slott med 41 rum är till salu i New York för mindre än $99.000:


Det 8 282 kvadratmeter slottet ligger i Elmira, New York, och från annonsen ser vi att priset i vissa fall är lägre än för en lägenhet. Det är säkert i behov av renovering och olika reparationer, men det har egenskaper som gör det unikt. Först och främst är det enormt och omgiven av grönska: inuti det finns det 41 rum och en halv tunnland stor egendom, plus att det är dekorerat med gotiska utsmyckningar. Men låt oss titta närmare på det.

Innan du går in i slottet måste du gå uppför en trappa. Så snart man har passerat slottets tröskel kan man beundra vackra glasmålningar: slottet byggdes 1876 och vi vet inte riktigt vem det är som har bott där.

Advertisement

Totalt finns det 10 sovrum och fyra badrum, det finns eldstäder och genomarbetade svängda trappor: om man går upp till de övre våningarna, det vill säga, andra och tredje våningen, finns det fler rum. Alla har många fönster som belyser rummen och erbjuder en vacker utsikt över det omgivande området. Många av rummen är asymmetriska: från bilderna kan vi se hur det i vissa fall inte finns några hörn, och väggarna följer ett krökt mönster.

På grund av dess särdrag och sin historia är byggnaden en av de fastigheter som utgör det historiska distriktet i området, registrerat i National Register of Historic Places. Även om det behövs renoveras och för närvarande inte är beboleligt, förmedlar det från fotona en furstlig charm: blunda och föreställ dig det med ett annat golv, arrangerade och dekorerade tak och stora ljuskronor. Vi är säkra på att det inte kommer att dröja länge innan det blir sålt.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack