Han sätter upp ett elektriskt staket för att hålla barnen borta från sin gräsmatta: den här mannen tar emot delade åsikter - Curioctopus.se
x
Han sätter upp ett elektriskt staket…
En man förolämpar ett homosexuellt par på stranden: En 40-årig kvinna överöst med kritik på nätet för att hon klär sig alldeles

Han sätter upp ett elektriskt staket för att hålla barnen borta från sin gräsmatta: den här mannen tar emot delade åsikter

21 Juli 2021 • Av Titti Carlberg
7.065
Advertisement

Vad är rätt balans mellan rätten till fred och respekt för andra? Det är väldigt svårt att besvara en fråga som denna, särskilt i sammanhang mellan grannar där det kan hända att vi inte gillar människorna som bor runt omkring oss, av en eller annan anledning.

Visst, mannen som vi ska berätta om bestämde sig att lösa det på ett ganska drastiskt och fientligt sätt vad som för honom var ett allvarligt problem. Vad handlar det om? Om barn som leker eller väntar på skolbussen, "invaderar" hans gräsmatta.


Vem har aldrig stött på en oförskämd eller grinig granne? Tja: den amerikanska mannen ifråga, bosatt i Virginia, representerade båda valen för många. Hans gest har snabbt gått världen runt, eftersom han stolt visade upp sin idé för att hålla barnen långt borta från hans gräsmatta.

Ett elektriskt staket. Det stämmer, du läste rätt. Bryan Tucker, som tröttnat på skräp och smuts som han hittar i sitt gröna område, beslutade att eliminera problemet en gång för alla. Och han gjorde det inte med ett enkelt staket eller med några skyltar, utan med ett elektriskt staket som om det skulle vara en superskyddad eller en fientlig plats.

"Allt jag vill göra är att skydda mig själv och därför bestämde jag mig för att sätta upp staketet" säger Tucker, intervjuad om händelsen av olika lokala medier och tillägger "jag bryr mig inte om andras barn, jag säger inte till  dem vad de får göra".

Advertisement

Oavsett hur Tucker uttrycker det, att vara huvudperson i en sådan här sak är inte en manifestation av lugn och tolerans. När nyheten började cirkulera var det därför många som kritiserade honom hårt och hävdade att Bryan med sitt elektriska staket hade gjort en farlig och överdriven sak.

Men de saknas inte de som försvarade och motiverade hans gest. Behovet av att hålla ordning på sitt utrymme och inte alltid behöva reparera skador gjorda av andra, enligt dessa personer, hade han godtagbara skäl till att sätta upp stängslet. Kort sagt: Tuckers gest delade åsikterna.

En sak är säker: barn och ungdomar som passerar eller väntar på skolbussen måste ägna stor uppmärksamhet så de inte råkar komma åt stängslet. Vad tycker du om detta? Har han överdrivit eller har han gjort rätt?

Tags: WtfBarnAbsurt
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack