I Turin klarnar floden Pos vatten: en annan följd av nedstängningarna på grund av coronaviruset - Curioctopus.se
x
I Turin klarnar floden Pos vatten: en…
En kille uppfinner De här teckningarna fångar på ett perfekt sätt tjusningen i att bo ensam

I Turin klarnar floden Pos vatten: en annan följd av nedstängningarna på grund av coronaviruset

08 Maj 2020 • Av Sara Lindbladh
1.179
Advertisement

Från det att coronavirusnödläget uppstod, och människor runtom i hela världen började stänga in sig hemma, började effekterna av denna nya verklighet snabbt att visa sig lite överallt. Ofta har vi kunnat se en ren "återfödelse" av naturen som, i frånvaro av förorenande och skadlig mänsklig verksamhet, har återfunnit sina marker, och visat sig mer levande och närvarande.

Efter de kristallklara kanalerna i Venedig, som har renats i frånvaron av båttrafiken, och närvaron av många vilda djur inne i städerna, har även Italiens största flod fått ett helt nytt utseende. Vi pratar om Po, den långa flod som rinner genom den norra delen av landet och som man, i Turin, inte på många år har sett så ren. 

via: ANSA

image: ANSA

Mer än en månad efter nedstängningen, har inte bara luftföroreningarna i den piemontesiska staden minskat kraftigt - precis som i många andra storstäder i världen - utan i floden rinner numera vatten som är så kristallklart att invånarna nog aldrig sett det så tidigare, åtminstone inte i modern tid.

image: ANSA

Vattnet har en annorlunda färg, och är utan tvekan klarare än vanligt. Floder inne i städer brukar oftast inte skina av renhet men nu, när många företag och verksamheter står stilla på grund av hälsonödläget, ser det annorlunda ut även där.

Advertisement
image: ANSA

Människans stop ger effekter även ur ett miljöperspektiv, och naturen kan inte göra annat än att tacka. Det handlar om bilder och händelser som, utan tvekan, får en att reflektera över hur mycket människan påverkar vår planets välmående.

image: ANSA
Tags: NaturMiljönAktuellt
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack