Optiskt spel: endast 9% av folket kan räkna ut vilka och hur många djur det finns på bilden

av Titti Carlberg

13 Mars 2024

Optiskt spel: endast 9% av folket kan räkna ut vilka och hur många djur det finns på bilden
Advertisement

Här är vi nu med ett nytt optiskt spel att upptäcka: om du känner till den här typen av spel vet du att utmärkt syn är en viktig färdighet för att nå målet, men inte bara. I dessa fall kan observationsförmåga och en rejäl uppmärksamhetsnivå göra skillnaden: besitter du dessa egenskaper? För att ta reda på det är allt du behöver göra att prova på dagens utmaning och ta med dina obestridda färdigheter till fältet. Om du regelbundet utför visuella tester, vet du förmodligen redan hur du ska gå tillväga för att lista ut svaret: övning är den första allierade att lita på! Nåväl, då är det dags att testa sig själv: ska vi sätta igång?

Advertisement

Visuella tester: observationsförmåga och uppmärksamhet på detaljer

Visuella tester: observationsförmåga och uppmärksamhet på detaljer

Freepik

Uppmärksamhet på detaljer, i en alltmer frenetisk värld, är inte så uppenbar: vi är omgivna av kontinuerliga och överflödiga stimuli, som skingrar observationsförmågan och drar oss någon annanstans. Vi uppehåller oss sällan vid något under den tid som krävs för att granska alla detaljer, vilket är anledningen till att visuella tester är användbara verktyg: de är inte bara trevliga och roliga, utan också ett sätt att träna kognitiva färdigheter som är lätta att försumma i vårt alltmer svårfångade vardagsliv.

Att ägna några sekunder varje dag åt dessa huvudbryn är utmärkt träning för de delar av hjärnan som vi vill hålla aktiva utan ansträngning! Dessutom kan man välja om man bara ska utmana sig själv eller tävla mot andra användare: vem av er har en mer subtil vision och skarpare sinne? Men framför allt, vem kommer fram till rätt svar först?

Advertisement

En optisk test med djur: hur många och vilka djur är det?

En optisk test med djur: hur många och vilka djur är det?

Curioctopus

Här är vi nu vid den visuella testen: på bilden, på gul bakgrund, syns en svart figur som inte har en tydlig form. Det beror på att "skuggan" faktiskt innehåller fler än ett djur, men vilka? Och framför allt, hur många?

Detta är de två frågorna du ska svara på, men se upp: den tillgängliga tiden är begränsad! Du har bara 10 sekunder på dig att lösa mysteriet och lista ut svaret. Det är en svår utmaning och bara 9% av webbanvändarna har lyckats hittills: en ganska liten andel, som du kan bli en del av genom att koncentrera dig utan att låta dig distraheras. Studera konturerna, silhuetterna och varje synlig del av djuren noga. Komplettera även med din uppfinningsrikedom och fantasi. 

När du tror att du har svaret kan du bläddra ner för att ta reda på om du har gissat rätt: låt inte tidsgränsen avskräcka dig, ta dig all tid du behöver.

Lösningen på det visuella testet: här är djuren på bilden

Lösningen på det visuella testet: här är djuren på bilden

Curioctopus

Om du har kommit så här långt har förmodligen provat dig fram i det optiska testet och vill se svaret: nu är det dags att avslöja det! Gömda i figuren finns, som du nu kan se, sju djur: en elefant, en noshörning, en kråka, en kanin, en orm, en katt och en tupp.

Kort sagt, utmaningen var inte direkt lätt, även med tanke på den korta tid du hade tillgänglig och antalet gömda djur. Hur många lyckades du hitta och hur många lyckades du identifiera med framgång? Om du klarade allt inom 10 sekunder har du verkligen ett briljant sinne och en extraordinär syn. Om inte: oroa dig inte, fler utmaningar är på väg! 
Gillade du detta visuella test?

Advertisement