En cyklist kör in sin bil i garaget men har glömt att han har cykeln på biltaket: "Jag var distraherad"

av Titti Carlberg

28 Februari 2024

En cyklist kör in sin bil i garaget men har glömt att han har cykeln på biltaket: "Jag var distraherad"
Advertisement

Det händer oss alla att vi är lite distraherade, även om det inte får hända när man sitter bakom ratten: detta är vad som hände en cyklist när han körde in sin bil i sitt garage.

Han kör in i garaget med cykeln på biltaket

Han kör in i garaget med cykeln på biltaket

endurojaliscomtb/Instagram

Ingen av oss är befriad från enkla vardagsproblem, även om vissa av dem kan få allvarliga konsekvenser. I det fall vi ska berätta om var det lyckligtvis bara den stackars cykeln, huvudföremålet i denna märkliga händelse, som ådrog sig skada. I ett klipp som dök upp på Instagram visade cyklingsentusiasten Diego S. Perez Garcia sin återkomst hem i sin bil, vilken han styrde mot garaget.

Tråkigt nog, för honom, glömde han helt bort att han hade sin cykel fastbunden på biltaket, dessutom i vertikalt läge. Konsekvensen blev en oundviklig kollision mellan det tvåhjuliga fordonet och garageportens tak, till Diegos förvåning och bestörtning som inte hade insett att detta skulle hända.

Advertisement

Kollisionen mellan cykeln och garagetaket

Kollisionen mellan cykeln och garagetaket

endurojaliscomtb/Instagram

Videon visar hur bilen rullar nerför backen till garaget, tills den når ingången: det är då som cykelns framhjul fastnar mellan bilen och garagetaket, vilket orsakar ett misstänkt ljud som uppmärksammade Diego, vilket kan förstås av hans knappt hörbara utrop. När han backar bilen en bit kan vi se bitar av väggspackel och färg sväva i luften, efter den oundvikliga stöten.

Efter att ha delat den pinsamma ögonblicket på sociala medier ville Perez Garcia dock ge några goda råd till webbanvändarna som skulle kunna göra samma misstag som han:

"Kom ihåg att du måste lasta av cykeln innan du kör in i garaget".

Rådet följdes av några punkter för att bättre förklara situationen som ledde honom till att vara distraherad: "För det första hade jag inte varit på en cykeltur, utan hade hämtat cykeln efter en mjukvaruppdatering. För det andra hade jag även varit på andra platser, så jag glömde helt bort att jag hade den på taket. För det tredje pratade jag i telefonen när jag körde ner i garaget, så jag var totalt distraherad."

Han glömde cykeln på biltaket: "Jag var distraherad"

Klippet som Diego, som har nästan 10.000 follower på Instagram, delade fick många visningar. Även om avsnittet inspirerade till en ironisk video, innehåller den också ett viktigt budskap till webbanvändarna: att alltid vara uppmärksam när man kör bil och att alltid själv vara närvarande för att undvika liknande situationer eller värre. Skador på garaget och även de på cykeln ådrog sig förmodligen en kostnad som hade kunnat undvikas om cyklisten hade varit mer koncentrerad och kommit ihåg sitt "bagage".

Det kan hända vem som helst att förirra sig i sina tankar eller glömma saker som denna, på grund av stress, den dagliga frenesin eller som i fallet med Perez Garcia, många olika åtaganden och användning av mobiltelefonen som fick honom att förlora förekomsten av cykeln ur sikte. Men går det att undvika? Kanske inte alltid, men som sagt, ett bra knep är att vara uppmärksam på sina handlingar och försöka att inte ständigt utföra "multitasking": har något liknande hänt dig någon gång?

Advertisement