Logiskt huvudbry: kan du gissa vilken av dessa tre män som bär den tyngsta vikten på sina axlar

av Titti Carlberg

23 Februari 2024

Logiskt huvudbry: kan du gissa vilken av dessa tre män som bär den tyngsta vikten på sina axlar
Advertisement

Detta är en utmaning som verkligen testar din intelligenskvot. Om du är van att använda logiskt resonemang kommer du förmodligen inte ha några problem med att lösa detta, men många av webbanvändarna lyckades inte med bedriften. Svårighetsnivåerna på dessa utmaningar kan variera, men de har alla ett gemensamt mål: att göra utmaningen så svår som möjligt, vad skulle det annars vara för slags utmaning? Så nu vet du att du kommer att bli ombedd att testa dina mentala förmågor och - vi varnar dig - på en väldigt kort tid. Är du redo?

Ett huvudbry utmanar dina mentala färdigheter

Ett huvudbry utmanar dina mentala färdigheter

Freepik

Det är nu allmänt erkänt, det att engagera sig i gåtor och quiz som utmanar logik och resonemang är extremt fördelaktigt för sinnet: detta beror på att de, förutom hur de är uppbyggda och det faktum att de presenterar sig som enkla spel och tidsfördriv, faktiskt har en viktig funktion, den som handlar om att träna sin hjärna. Vi bör varje dag ägna några minuter till att träna våra mentala färdigheter, vilket är användbart för att förfina resonemangsförmågan, koncentrationen, det kritiska och latera tänkandet, vilket leder oss till att följa alternativa vägar som kan tyckas vara mer uppenbara.

Kort sagt, utöver den roliga och stimulerande aspekten av utmaningarna i fråga finns det mycket mer: de som testar  dem regelbundet har förmodligen märkt detta och har även utvecklat kognitiva färdigheter som är användbara i alla aspekter av livet. Som med allt: genom konstant träning blir nästan allt möjligt och ens hjärna kommer gradvis bli snabbare och smidigare .

Men låt oss nu gå vidare till dagens utmaning och ta reda på vad den handlar om.

Advertisement

Vem av dessa tre män bär den tyngsta delen?

Vem av dessa tre män bär den tyngsta delen?

Generated with AI

Här är vi nu vid den logiska utmaningeni fråga: på bilden finns det tre män som bär på en trädstam. De ser inte särskilt trötta ut, men en av dem bär på mer vikt än de andra två. Vem av dem? Lagarbete är förvisso viktigt, både på arbetet och inom andra områden, men tyngd och ansträngning är inte alltid lika uppdelat: någon måste oundvikligen anstränga sig mer, även om det viktiga är den slutliga framgången som de alla delar.

I det här fallet kommer trädstammen att komma fram till dess destination, tack vare de tre männen, men en av dem borde äras en större förtjänst än de andra, åtminstone när det gäller vikten: om man tittar på dem tror man inte det, men ändå är det så.

Hur ska man förstå vem av de tre som är den mystiske "hjälten"? Svaret ska du lista ut och, som förväntat, för att göra det måste du använda alla dina resonemangs- och observationsförmågor och granska varje detalj i jakten på det rätta svaret. Just det, kom ihåg den tillgängliga tiden: vi varnade dig för att den skulle vara kort och i själva verket är den bara 4 sekunder, varefter du kan skrolla för att upptäcka det rätta svaret. Det viktiga är att du ger allt innan du tar en titt.

Det rätta svaret på det logiska testet: här är vem som bär den tyngsta delen

Det rätta svaret på det logiska testet: här är vem som bär den tyngsta delen

Generated with AI

Om du har kommit ända hit har du förmodligen listat ut ett svar och vill veta om det är det rätta: vi ska genast berätta att den man som bär den tyngsta delen är mannen i mitten. Om man vill göra en procentuell beräkning väger den lika med 25% mer än de andra två. Hans blick kan antyda något: han ser inte lika upprymd ut som sina kollegor, tycker du inte det?

Lyckades du lista ut rätt svar?

Advertisement