Ring hittad i dammsugaren på ett lyxhotell i Paris: värd 750.000 €

av Titti Carlberg

13 December 2023

Ring hittad i dammsugaren på ett lyxhotell i Paris: värd 750.000 €
Advertisement

På ett av de viktigaste och mest berömda hotellen i Paris, Ritz, rapporterades stölden av en enormt dyr ring, som senare hittades på en oväntad plats. Låt oss tillsammans se vad som hade hänt.

Advertisement

Dyrbar ring försvunnen på Ritz i Paris, det dyraste och lyxigaste hotellet i Paris

Dyrbar ring försvunnen på Ritz i Paris, det dyraste och lyxigaste hotellet i Paris

La Fervance/Ritz Paris - Facebook

Hôtel Ritz är ett hotell med 159 rum beläget i hjärtat av Paris, den franska huvudstaden, på Place Vendôme. Det grundades av den schweiziska hotellägaren César Ritz tillsammans med kocken Auguste Escoffier år 1889, och det anses vara ett av de mest lyxiga och prestigefyllda hotellstrukturerna i världen. Dess oklanderliga rykte och gäster av högsta kaliber, som gett sitt namn åt många av sviterna, såsom Ernest Hemingway och Coco Chanel, som bodde under flera år på hotellet, gör det till det dyraste i Paris, med priser som kan nå cirka 14.000 euro per natt. Just här, i denna högt respekterade struktur, rapporterades stölden av en ring med ett värde på cirka 750.000 euro.

En företagsledare av malaysiskt ursprung förlorade den medan hon var gäst på hotellet. När hon insåg att ringen hade försvunnit från hennes rum gick hon direkt till polisstationen i centrala Paris för att anmäla stölden: hennes ursprungliga gissning var att en anställd på Ritz hade på ett otillbörligt sätt stulit den från rummet under städningen. Det verkar dock inte ha gått på det sättet, eftersom den dyrbara ringen aldrig lämnade hotellet, utan hittades efter noggrann sökning av personalen.

Advertisement

Ringen på 750.000 euro återfunnen: det var ingen stöld

Ringen på 750.000 euro återfunnen: det var ingen stöld

The Travel Maestro/Ritz Paris - Facebook

Säkerhetspersonalen på Ritz Hotell vidtog omedelbart åtgärder för att hitta det försvunna smycket, och lyckades göra det två dagar senare: ringen hittades i en dammsugarpåse, bland damm och smuts. Under tiden, efter att ha anmält, reste hotellgästen i fråga, till Lodon, England, men efter att ha fått nyheten om det återfunna smycket organiserade hon om sitt program för att återvända till Paris. 

Så, den värdefulla ringen hade av misstag hamnat i en dammsugare under rumsstädningen. För att råda bot på det som hade hänt erbjöd det lyxiga hotellet den förmögna gästen en gratis vistelse i tre nätter, men kvinnan avböjde eftersom hon tyckte det var ett "kommersiellt knep".

"Tack vare säkerhetspersonalens noggranna sökning hittades ringen. Vår gäst blev glad över nyheten och vi vill tacka de anställda på Ritz Paris som har mobiliserat sig i detta sökande och som varje dag arbetar med integritet och professionalism." sa hotellchefen. 

Efter de första farhågorna och hypoteserna klargjordes det därför att nej, det var ingen stöld, utan en "enkel" olyckshändelse under vilken ringen sögs in i dammsugaren.

"Vi tackar polisen och hotellteamet som genomförde de nödvändiga undersökningarna på rekordtid" sa Robin Binsard och Rebecca Childs, hotellgästens advokater.

 

Tidigare stölder på Ritz Hotell i Paris

Tidigare stölder på Ritz Hotell i Paris

Arthur Weidmann/Wikimedia commons - CC BY-SA 4.0

Efter det olyckliga misstaget förklarade gästen att ringen hade försvunnit på förmiddagen efter hennes ankomst till Ritz i Paris för en nöjesresa. Turisten hade tidigt på morgonen besökt de vackra parisiska stadsdelarna och beundrat skyltfönster. Efter att ha shoppat och återvänt till hotellet, runt 11.30 saknades ringen som hon hade lämnat kvar i sitt rum. Den första tänken hade varit rädsla för att någon anställd hade bestämt sig för att stjäla den.

Åklagarmyndigheten i Paris har inlett en utredning som anförtrotts stöldbrigaden och riksåklagaren kommer att besluta om ärendet kan arkiveras som avslutat eller om ytterligare utredningar kommer att behövas. I väntan på att ägaren ska hämta den bevakas ringen hos polisen.

Det berömda hotellet är inte främmande för liknande incidenter, under 2018 stal fem beväpnade rånare föremål till ett totalt värde av över 4 miljoner euro från en smyckesbutik belägen i strukturen. Samma år rapporterade en gäst som tillhörde den saudiska kungafamiljen försvinnandet av smycken värda hundratals euro från hans svit. Situationer som verkligen inte gör rättvisa åt det högt rankade hotellet i Paris, men som trots det fortsätter att vara ett av de mest uppskattade och prestigefyllda hotellstrukturerna i världen.

Vad tycker du om det som hände?

Advertisement