Huvudbry: kan du räkna ut antalet vita kuber och antalet svarta?

av Titti Carlberg

22 Augusti 2023

Huvudbry: kan du räkna ut antalet vita kuber och antalet svarta?
Advertisement

Att testa sig själv är en grundläggande aspekt av livet. Alla måste ständigt utmana sig själva för att förstå sitt värde, sätta sina sinnen på prov. Många försöker sig dagligen på nya utmaningar, men framför allt är det många som älskar quiz, de ser dem som en utmaning mot sig själva och tiden. Att lösa dessa frågesporter ökar bara ditt självförtroende och får dig att känna dig smart.

När det handlar om matematiska frågor beväpnar de sig med uppfinningsrikedom för att räkna ut det rätta svaret, men i fall av visuella tester är hemligheten bara att studera fotot och inte låta sig distraheras.

Här är syftet att räkna antalet kuber, var bara uppmärksam. Klarar du att ge korrekt svar?

Advertisement
Huvudbry: kan du räkna ut antalet vita kuber och antalet svarta? - 1

Bilden visar kuber som bildar en pyramid. Vissa är svarta, andra vita. Målet är att kunna räkna hur många de är. Det kan verka enkelt, men svårigheten ligger i att kunna säga hur många kuber det finns, även de som är dolda. Faktum är att inte alla är synliga. Här är den enda kompetens som behövs för att hitta svaret att studera bilden noggrant och räkna. De element som inte är synliga måste också räknas. Vissa försöker lösa spelet mentalt, de studerar bilden utan något som hindrar sikten, medan andra återger den på ett pappersark för att se det exakta antalet ritade kuber.

Kom du fram till rätt svar? Om du inte gjorde det, oroa dig inte, vi avslöjar det för dig. Du behöver bara studera bilden noga. Det finns ingen tidsgräns, ta det bara lugnt, brådska leder bara till misstag.

Advertisement
pixabay

pixabay

Det kan säkert antas att den första och tredje nivån på pyramiden bara har svarta kuber, och den andra nivån bara har vita. Om du analyserar bilden kan du se att det är ett objekt med en fast mängd kuber på varje rad. På toppen av pyramiden finns det bara 1 svart kub, den centrala delen innehåller 5 vita kuber och slutligen har den nedersta 17. Så sammanfattningsvis kan man säga med säkerhet att det finns 18 svarta kuber och 5 vita.

Lyckades du svara rätt?

Advertisement