Lös uppgiften så snabbt som möjligt genom att flytta endast två tändstickor

av Titti Carlberg

30 Juli 2023

Lös uppgiften så snabbt som möjligt genom att flytta endast två tändstickor
Advertisement

Frågor i logiskt tänkande är bland de mest populära eftersom de pressar människor att isolera sig från allt annat och fokusera uteslutande på bilden med uppgiften. Många tar dem som utmaningar mot sig själva och tiden. De vill vara den första att lösa uppgiften och dessutom på kortast tid för att bevisa sin skicklighet och sin intelligens. Framför allt så slösar entusiasterna ingen tid utan läser in leveransen så fort de ser den och begraver sig i den.

Försök att lösa denna ekvation genom att bara flytta två av tändstickorna. Utmana dig själv... Om du lyckas kan du betrakta dig som en sann mästare i logiskt tänkande.

Advertisement
Lös uppgiften så snabbt som möjligt genom att flytta endast två tändstickor - 1

Bilden visar en matematisk uppgift, närmare bestämt en multiplikation. Om du pausar för att observera den kommer du märka förekomsten av ett fel, för om man multiplicerar 9 med 5 blir resultatet 45 och inte 32 som visas. Det är just här som vi behöver ett ingripande, det är nödvändigt att ändra arrangemanget och flytta två tändstickor, för att säkerställa att ekvationen blir korrekt. Du måste observera bilden och försöka förstå vilka det är som ska flyttas, men framför allt hur du ska få uträkningen att stämma.

Advertisement
Pexels

Pexels

Vissa försöker lösa uppgifen mentalt, medan andra, som inte vill förlita sig på minnet, beväpnar sig med papper och penna. De skriver om ekvationen på ett papper och gör olika försök. Lösningen är dock bara en. 

När du väl förstår vilka tändstickor du måste flytta, är det klart, eftersom det blir automatiskt att infoga dem i de tomma utrymmena för att säkerställa att uträkningen lyckas. Det finns heller ingen tidsbegränsning. I dessa fall måste man ta all tid som krävs och inte tänka på att det är bråttom eftersom brådska inte leder någonstans, snarare pressar den dig att göra fel i beräkningen.

Om du inte lyckades eller vill vara säker på att du har kommit på den rätta lösningen, hittar du den korrekta proceduren nedan.

Lös uppgiften så snabbt som möjligt genom att flytta endast två tändstickor - 3

De två tändstickorna som ska flyttas är de två horisontella som finns i siffran nio, de ska placeras i de tomma utrymmena på 5:an, uppgiften omvandlas helt till: 4x8=32

I det här fallet är resultatet korrekt, eftersom genom att multiplicera 4 med 8 blir svaret 32. Hemligheten är att tänka utanför ramarna, tänka på resultatet och förstå hur man uppnår det.

Lyckades du?

Advertisement