Mannen vinner 30 miljoner$ och hämtar priset iklädd maskeradkostym för att inte bli igenkänd

av Titti Carlberg

30 November 2022

Mannen vinner 30 miljoner$ och hämtar priset iklädd maskeradkostym för att inte bli igenkänd
Advertisement

I stort sett alla människor skulle vilja, någon gång under sitt liv, tillfredsställa sina önskningar, det vill säga allt de någonsin har drömt om. Det är dock oftast bara möjligt om man har gott om pengar och av den anledningen blir det nästan obligatoriskt att spela på lotteri. Om man skulle råka vinna måste man dock vara försiktig med vem man berättar det för. Det kan nämligen finnas en stor risk att det dyker upp många människor i ens hem som ber om en gåva, en resa, ett hus, en bil eller bara en summa pengar.

För att undvika detta valde den här mannen, som vann 30 miljoner dollar, att förbli inkognito. För att inte bli igenkänd gick han utklädd, från topp till tå, för att hämta vinsten.

via Gxcaipiao

Advertisement
gxcaipiao

gxcaipiao

Mannen som presenterade sig som Herr Li, för att hålla sin identitet hemlig, bestämde sig en dag för att köpa 40 lotter i en butik i Litang, en stad öster om den regionala huvudstaden Nanning, som var och en var väldigt billiga. Det speciella med lotterna var att de alla hade samma sju nummer: 2, 15, 19, 26, 27, 29 och 2, en kombination som har varit identisk i flera år. 

När mannen insåg att han hade den vinnande kombinationen på alla lotterna, slösade han ingen tid utan satte sig på ett direkttåg till huvudstaden för att hämta vinsten. Här uppstod det dock ett problem: för att hindra att folk skulle be honom om pengar, om de fick reda på att det var han som hade vunnit, bestämde han sig för att hålla sin identitet hemlig, han avslöjade den inte ens för sin hustru eller sina barn.

Advertisement
gxcaipiao

gxcaipiao

Huvudproblemet uppstod dock när det var dags att hämta den vinnande checken, då det var viktigt att inte bli igenkänd. Just i det ögonblicket fick han en idé hur han skulle göra när han hämtade checken: han skulle gömma sig i en gul maskeradkostym.

Under intervjun, vid överlämnadet av checken, förklarade Li varför han ville hålla det hela hemligt även för sin familj: "Jag vill inte berätta något för min fru och son av rädsla för att de ska bli självbelåtna och sluta jobba. Jag vill inte att de ska bli för bekväma av sig".

Tycker du att det är bra gjort av honom att hålla vinsten hemlig?

Advertisement