Nu kommer i begränsad upplaga väskan som liknar ett Barilla pastapaket

Titti Carlberg

12 Augusti 2021

Nu kommer i begränsad upplaga väskan som liknar ett Barilla pastapaket
Advertisement

Väskor är utan tvekan en av de mest älskade accessoarerna för kvinnor: märken och modedesigners har alltid roligt när de skapar något originellt, som kan förvåna allmänheten. Av denna anledning finns det olika former och storlekar på marknaden: de stora - som påminner om resväskor - och de små som bara kan innehålla några få små föremål. Det finns väskor av konstiga dimensioner - i form av flygplan, eller till och med en stol - och former gjorda med speciellt material. Användbarheten av väskan, avsedd som ett tillbehör för förvaring av föremål, är nu föråldrad: företagens avsikt på en alltmer konkurrenskraftig marknad är att sticka ut. Nik Bentel är en designer som är känd för sina bisarra projekt och han har skapat en väska som genast fångade uppmärksamheten: han skapade en väska som är identisk med Barillas pastapaket.

via today

Advertisement

nikbentel/Instagram

Konstnärer, som vi vet, kan hitta inspiration från vad som helst. Nics idé kom av en slump: han stirrade på pastapaketet, när han väntade på att den skulle kokas, och han tyckte att matlagning har en tidlös charm. Så han tänkte skapa en "Barillaväska" som är identisk med den det klassiska pennepaketet. Vad kan vara mer spännande för en konstnär än att återuppfinna vanliga och banala föremål och förvandla dem till något speciellt? Nic själv säger: "Nästan alla har haft en liknande upplevelse som att stirra på en förpackning med pasta, så varför inte försöka föreställa sig syftet med förpackningen i något mer spännande?". Syftet med väskan är att inspirera till eftertanke och reflektion kring möjligheten att skapa något unikt utifrån vardagliga föremål.

hypebae/twitter

Miniväskan, i alla avseenden identisk med det blåa pastapaketet, är tillverkad i läder. Ett guldfärgat kedjeband gör att du kan hänga den över axeln och priset är 199 dollar: designern säger att väskan kommer att finnas i begränsad upplaga så alla som vill ha den måste skynda sig. På internet undrar man vem som är villig att köpa den och vid vilket tillfälle den ska bäras. Vad tycker du om den?

Advertisement