Tre unga mekaniker förvandlar en liten bil till att "drivas" av en tandem - Curioctopus.se
x
Tre unga mekaniker förvandlar en liten…
De köper ett hus att renovera och hittar 450 000 bin innanför väggarna SvampBob och Patrick

Tre unga mekaniker förvandlar en liten bil till att "drivas" av en tandem

07 Augusti 2021 • Av Titti Carlberg
1.223
Advertisement

Hur pass långt kan kreativiteten ta oss? Visst skulle en sådan fråga förtjäna ett mycket långt svar, som undersöker många aspekter, men en sak är säker: ibland bevittnar vi så speciella experiment att vi inte vet om vi ska katalogisera dem inom det kreativa eller galna.

Kanske är de både och i verkligheten, och vi kan bara tänka oss det när vi tittar på vad de unga amerikanska mekanikerna vi ska berätta om har kommit på. Bil och cykel är två väldigt olika fordon, det finns knappast något tvivel om. Ändå har killarna från Life OD lyckats skapa ett slags "hybrid" som är otroligt. Vad handlar det om? Av en liten bil som drivs - så att säga - av en cykel, eller närmare bestämt en tandem. Tror ni inte på oss. Vänta med att säga det, för vi är redo att visa den för er.

Bil eller cykel? Förmodligen är detta fordon både och, det är ingen slump att bilderna och videoklippen som skildrar den gjorde sin runda på nätet på kort tid.Faktum är att det inte händer varje dag att vara på gatan och se en sådan "sak" cirkulera, och det är säkert inte ett projekt som finns inom allas räckhåll eller - för tillfället - såpass säkert och testat för att replikeras. Men låt oss ta reda på det i detalj.

Hur mycket kraft behövs det för att få en bil att rulla? Att döma av det experiment som mekanikerna på Life OD, räcker det med att generera en tandem. Nej, vi skojar inte, eftersom dessa unga uppfinnare bestämde sig för att ta en gammal och mycket normal Honda Civic, öppna huven och ändra dess överföringssystem så att den kunde flyttas av den dubbla cykeln som de inte tvekade att svetsa fast på bilen.

Galenskap eller lysandeFörmodligen både och, faktum är att efter en lång tillverkningsprocess och transformation, dokumenterad i detalj i en video som har delats på deras Youtube-kanal, lyckades dessa mekaniker få subkompakten att rulla genom att de rörde benen, trampandes.

Advertisement

Naturligtvis är detta ett amatör- och hantverksprojekt, och Civic-tandem rörde sig med en hastighet av högst 7-10 kilometer i timmen, men det fungerade, och för dem var det en stor prestation. Tandem som dyker upp från bilens motorutrymme pressas av att de två grabbarna trampar, som i sin tur lyckas skjuta bilen framåt.

Det behöver inte sägas att det ovanliga fordonet uppmärksammades av alla förbipasserande och bilister som var ute under vägprovet, under vilket också en polisbil dök upp som stoppade grabbarna. Vad ska man göra? Agenten måste ha frågat sig själv det och i själva verket måste det vara svårt att katalogisera ett fordon som detta på jakt efter eventuella överträdelser.

I slutändan blev det dock inga böter eller arrestering, och det behöver knappast sägas att det är bäst att inte engagera sig i projekt som dessa privat, vilket skulle kunna få allvarliga konsekvenser när det gäller trafiksäkerhet. Faktum kvarstår att äventyret dokumenterat av Life OD var otroligt, och vem vet om det i framtiden kan ge upphov till några revolutionära idéer för andra vågade uppfinnare

:

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack