Var har resten av flickan tagit vägen? Den optiska illusionen som förvirrar människor

av Titti Carlberg

21 Maj 2021

Var har resten av flickan tagit vägen? Den optiska illusionen som förvirrar människor
Advertisement

På webben kan man verkligen se allt: det borde vi veta väl nu. Men då och då bevittnar vi scener som under några sekunder har makten att lämna oss förbluffade och testa våra deduktiva färdigheter. Precis som det som vi ska visa här.

Vad är det för något? Det är en underlig optisk illusion som vid en första snabb blick ger oss intrycket av att ett barn bokstavligen sjunker ner i asfalten på en trottoar. Det är inte redigerat och det är ingen "bluff": fotot togs som ni ser det, och det tog inte lång tid för det att delas runt på internet och blev ett viralt fenomen. Så, vad väntar ni på? Är ni redo att testa er själv för att dekryptera det?

via News18

MK24ever/reddit

MK24ever/reddit

"Var är resten av min dotter? Åh, där ser jag henne, och ni?" Detta är inläggets titel på Reddit som användaren MK24ever delade ursprungligen. Det är tydligt att det är flickan på kortet som är huvudpersonen och hon är dotter till inläggets skapare, och hennes "missupplevelse" på trottoaren har hoppat mellan de olika sociala medierna, på Twitter har det fått hashtaggen #onceyouseeit, och det är inte så svårt att förstå varför.

När du ser det så förstår du det: vi kan inte bli mer överrens än så. Även när du har sett det så erkänn att det tog en liten stund! Det är faktiskt väldigt lätt att bli förvirrad av den här bilden. Flickan ser ut som att hon är halverad, som om trottoaren långsamt sväljer henne, som om hon var rinnande sand. Titta noga och kisa med ögonen, för lösningen är enklare än du tror. Sedan fotot publicerades har kommentarerna varit tusentals. Många har medgett att de var tvugna att läsa andras observationer för att se sanningen och erkände att det tog några minuter att förstå.

"Först såg jag det inte, nu när jag vet så går det inte att undgå att se det!" skrev en användare. Det finns till och med de som kallar det för "årets optiska illusion". Och ni, har ni lyckats? Förstår ni var resten av kroppen är? Om ni fortfarande är förvirrade och försöker ta reda på var flickan ben finns, så här får ni en ledtråd: fokusera på hennes armbåge.

Glöm inte att meddela oss i kommentarerna när ni har lyckats!

 

Advertisement