Den här glasbron är 140 meter över en ravin: man blir yr av att se fotona

av Titti Carlberg

10 Maj 2021

Den här glasbron är 140 meter över en ravin: man blir yr av att se fotona
Advertisement

Inte alla kan möta vissa utmaningar och situationer med nödvändig kyla. Det finns de som inte kan vänta med att gå in i de mest "extrema" testerna och de som föredrar att ta det mer försiktigt. Det måste dock erkännas att vissa platser är lika intressanta som skrämmande, som bron vi ska berätta om, den kallas för "den läskigaste bron i världen".

När man tittar på bilderna är det inte svårt att förstå varför. Den är inte bara 140 meter över marken och har en böljande form, utan några av dess delar är byggda i glas, vilket gör att korsa den till fots behövs det mod, det är inte lämpligt för dem med ett svagt hjärta eller för dem som lider av yrsel! 

via Zhejiang China

Zhejiang China

Zhejiang China

Vi befinner oss i Kina, i Zhejiang-provinsen. I detta bergiga område med fascinerande landskap har He Yunchang utformat detta fascinerande arkitektoniska arbete som - låt oss erkänna det - kan få dig att rysa bara du tittar på det. Det är Ruyibron, med sin omisskännliga form och berömmelse som nu har blivit viral, efter att hans foton och videor började cirkulera på nätet.

Advertisement
Zhejiang, China/Facebook

Zhejiang, China/Facebook

Sett från fjärran liknar denna otroliga bro ett enormt öga, med mjuka men ändå styva linjer samtidigt, underbar att se på men skrämmande att gå över. De modigaste besökarna har emellertid redan gått över den sedan september 2020, då den öppnades för allmänheten. Först när bilderna och videoklippen började cirkulera fanns det de som kallade den falsk, men med tiden bekräftades närvaron av denna struktur såväl av olika källor som av de lokala myndigheterna.

Zhejiang, China/Facebook

Zhejiang, China/Facebook

Den officiella webbplatsen för provinsen Zhejiang har faktiskt släppt detaljerna i detta arkitektoniska underverk, som är utformat för att skicka människor att prova på en korsning som de säkert kommer att minnas resten av livet. Det behöver inte sägas att i detta avseende har kommentarerna från dem som blivit slagna, fascinerade och imponerade av Ruyi brons egenskaper ökat på internet.

curimundoficial/Instagram

curimundoficial/Instagram

Kina är inte främmande för konstruktionen av läskiga strukturer som denna: hur kan vi inte, för att nämna det, tänka på den otroliga glasbron som finns på 1400 meter och "klamrar sig fast" vid ett berg i Zhangjiajie-parken? Även den ger dig en fullständig yrsel!

Zhejiang, China/Facebook

Zhejiang, China/Facebook

Även om Ruyi har kallats den läskigaste bron i världen, kommer alla som vill prova på den på sitt besök bli lugnade av det faktum att i kinesiskt folklore, dess form (inspirerad av jadens "ruyi"-spira) symboliserar skönhet och lycka till.

Advertisement

Har ni modet att gå 100 meter över den bron och titta ner samtidigt?

Advertisement