Han ser dricksen från en kund som hade hört att lokalen skulle stänga: han kunde knappt tro sina ögon

av Titti Carlberg

26 Augusti 2023

Han ser dricksen från en kund som hade hört att lokalen skulle stänga: han kunde knappt tro sina ögon
Advertisement

Att driva en restaurang är inte lätt. Först och främst måste man ha ständig kontakt med matgästerna, försöka tillfredsställa alla deras önskemål och därefter måste man ta hand om sin personal på bästa sätt, men framför allt är det viktig att gå med vinst. Man måste ständigt vara uppmärksam på utgifter, prata med leverantörer och betala de anställda. 

Men när utgifterna blir högre än intäkterna, på grund av att kundantalet sjunker, är den enda vägen framåt att stänga, trots att man inte vill. Det finns dock, i vissa fall, där lojala kunder, för att säkerställa att dörren alltid är öppen på deras favoritlokal alltid är öppen, utför handlingar av stor generositet.

I själva verket var restaurangen vi ska berätta om på väg att stänga för alltid, men en kund utförde en extraordinär handling. Låt oss se vad det handlar om.

via Cleveland Scene

Advertisement
Nighttown/Facebook

Nighttown/Facebook

Brendon Ring är ägare till ett ställe som heter Nighttown, i Cleveland, Ohio (USA). Restaurangen var mycket uppskattad både för de maträtter som erbjöds och för den levande musiken. Det var alltid fullbokat. Men sedan ändrade pandemin korten på bordet, när restaurangen väl fick öppna igen kom det allt färre kunder och utgifterna ökade mer och mer för varje dag. Det fanns bara en lösning och tyvärr blev Brandon tvungen att ta det tråkiga beslutet: Nighttown måste stänga för alltid.

Advertisement
Nighttown/Facebook

Nighttown/Facebook

Dagen innan stängning bestämde sig dock lyckan att inte vända ägaren ryggen. Faktum är att det kom in en man som endast beställde ett glas öl för 7 dollar. När främlingen fick notan gick han direkt fram till Brandon med den och korrigerade det slutliga beloppet. Han kryssade över beloppet för ölen och lade till 3000 dollar. Det slutliga beloppet blev då 3007.

Kunden, som vill vara anonym, förklarade att han hade lämnat det beloppet i ett enda syfte, att uppmuntra ägaren och personalen att fortsätta ha öppet. I hopp om att lyckan ska le mot Nighttown i framtiden.

Nighttown/Facebook

Nighttown/Facebook

Ägaren trodde knappt sina ögon och frågade givaren om han var säker, han kanske hade skrivit fel, men gesten var för att uppmuntra honom till att fortsätta och hålla verksamheten vid liv. Brendon blev känslomässigt berörd när han såg beloppet och bestämde sig för att dela dricksen med sina anställda.

Vad tycker du om den gesten?

Advertisement